MCQ Questions for Class 9 English Poems Chapter 3 Rain on the Roof with answer

MCQ Questions for Class 9 English Poems Chapter 3 : MCQs Class 9 English Chapter 3 Rain on the Roof with Answers of Beehive, Moments, English Language and Literature PDF Free Download prepared here according to the latest CBSE syllabus and NCERT curriculum.

MCQ Questions for Class 9 English Poems Chapter 1

MCQ Questions for Class 9 English Poems Chapter 3 Rain on the Roof with PDF Download

CBSE RBSE and Other State NCERT Syllabus Objective MCQ Questions of Class 9 English Poems Chapter 3 Rain on the Roof with Answers Pdf of Beehive, Moments, English Language and Literature will guide students to do a quick revision for all the concepts present in each chapter and prepare for final exams.

Question 1.
Select the name of the poet of the poem ‘Rain on the Roof’.
(a) Robert Frost
(b) Subramanian
(c) Coates Kinney
(d) W.B. Yeats

Answer: (c) Coates Kinney


Question 2.
What does the poet listen?
(a) the sweet music of insects
(b) sweet music of piano
(c) the sweet music of raindrops
(d) all the options are incorrect

Answer: (c) the sweet music of raindrops


Question 3.
Where does the poet’s mother live?
(a) in another town
(b) in a village
(c) with the poet
(d) she has died

Answer: (d) she has died


Question 4.
Where is the rain making a noise?
(a) in the room
(b) on the roof
(c) in the garden
(d) in the lanes

Answer: (b) on the roof


Question 5.
What tinkles on the shingles?
(a) raindrops
(b) hailstones
(c) brass-bells
(d) silver bangles

Answer: (a) raindrops


Question 6.
What is a bliss for the poet?
(a) bathing in the rain
(b) getting a lot of money
(c) going to an office in rain
(d) lying on the bed in a joyful mood

Answer: (d) lying on the bed in a joyful mood


Question 7.
What are the humid shadows doing in the sphere?
(a) steeping
(b) resting
(c) floating in the air
(d) doing nothing

Answer: (c) floating in the air


Question 8.
What haunts the poet in the poem?
(a) his friends
(b) sounds of rainfall
(c) his mother’s memory
(d) none

Answer: (c) his mother’s memory


Question 9.
What is the memory that comes to the poet’s mind repeatedly?
(a) his mother
(b) his friends
(c) his siblings
(d) none

Answer: (a) his mother


Question 10.
What is the favourite activity of the poet during the rainy season?
(a) listening to the music
(b) eating snacks
(c) roaming on the roof
(d) lie on the bed and listen to the pitter-patter sound of the rain

Answer: (d) lie on the bed and listen to the pitter-patter sound of the rain


Question 11.
Which memories of the poet are revived with the pitter patter sound of rainfall?
(a) college days
(b) young age
(c) office days
(d) chidhood memories

Answer: (d) chidhood memories


Question 12.
What revives the sweet memories in the poet’s mind?
(a) busy schedule
(b) daily routine
(c) raindrops falling on the roof
(d) none

Answer: (c) raindrops falling on the ro

MCQ Questions for Class 9 English with Answers Beehive

MCQ Questions for Class 9 English with Answers Beehive Prose

  1. The Fun They Had Class 9 MCQ Questions
  2. The Sound of Music Class 9 MCQ Questions
  3. The Little Girl Class 9 MCQ Questions
  4. A Truly Beautiful Mind Class 9 MCQ Questions
  5. The Snake and the Mirror Class 9 MCQ Questions
  6. My Childhood Class 9 MCQ Questions
  7. Packing Class 9 MCQ Questions
  8. Reach for the Top Class 9 MCQ Questions
  9. The Bond of Love Class 9 MCQ Questions
  10. Kathmandu Class 9 MCQ Questions
  11. If I Were You Class 9 MCQ Questions

MCQ Questions for Class 9 English with Answers Beehive Poems

  1. The Road Not Taken Class 9 MCQ Questions
  2. Wind Class 9 MCQ Questions
  3. Rain on the Roof Class 9 MCQ Questions
  4. The Lake Isle of Innisfree Class 9 MCQ Questions
  5. A Legend of the Northland Class 9 MCQ Questions
  6. No Men are Foreign Class 9 MCQ Questions
  7. The Duck and the Kangaroo Class 9 MCQ Questions
  8. On Killing a Tree Class 9 MCQ Questions
  9. The Snake Trying Class 9 MCQ Questions
  10. A Slumber did my Spirit Seal Class 9 MCQ Questions

MCQ Questions for Class 9 English with Answers Moments

  1. The Lost Child Class 9 MCQ Questions
  2. The Adventures of Toto Class 9 MCQ Questions
  3. Iswaran the Storyteller Class 9 MCQ Questions
  4. In the Kingdom of Fools Class 9 MCQ Questions
  5. The Happy Prince Class 9 MCQ Questions
  6. Weathering the Storm in Ersama Class 9 MCQ Questions
  7. The Last Leaf Class 9 MCQ Questions
  8. A House is not a Home Class 9 MCQ Questions
  9. The Accidental Tourist Class 9 MCQ Questions
  10. The Beggar Class 9 MCQ Questions
Class 8th Maths Class 8th Science Class 8th Social Studies
Class 9th Maths Class 9th Science Class 9th Social Studies
Class 10th Maths Class 10th Science Class 10th Social Studies

Leave a Comment