MCQ Questions for Class 9 English Poems Chapter 5 A Legend of the Northland with answer

MCQ Questions for Class 9 English Poems Chapter 5 : MCQs Class 9 English Chapter 5 A Legend of the Northland with Answers of Beehive, Moments, English Language and Literature PDF Free Download prepared here according to the latest CBSE syllabus and NCERT curriculum.

MCQ Questions for Class 9 English Poems Chapter 5

MCQ Questions for Class 9 English Poems Chapter 5 A Legend of the Northland with PDF Download

CBSE RBSE and Other State NCERT Syllabus Objective MCQ Questions of Class 9 English Prose Chapter 5 A Legend of the Northland with Answers Pdf of Beehive, Moments, English Language and Literature will guide students to do a quick revision for all the concepts present in each chapter and prepare for final exams.

Q1.What happened to the old woman’s clothes ?

(a) They were burnt black as she went up through the chimney.
(b) They were lost in the wood.
(c) They were taken away by the thieves.
(d) They were torn by the wild animals.

Answer: (a) They were burnt black as she went up through the chimney.


Q2.What curse did Saint Peter pronounce on the selfish woman?

(a) That she shall build her shelter as birds do.
(b) That she shall bore hard, dry wood for her scanty food.
(c) That she shall keep boring all day.
(d) All the above.

Answer: (d) All the above.


Q3.What made Saint Peter angry?

(a) The woman’s greed.
(b) The woman’s selfishness.
(c) The woman’s pride.
(d) The woman’s kindness.

Answer: (b) The woman’s selfishness.


Q4.The little woman baked a cake for Saint Peter. Then why did she not give it to him?

(a) She thought it was too big to give away.
(b) She thought it was too small for the holy man.
(c) She thought the holy man won’t like it.
(d) She thought the cake was not tasty.

Answer: (a) She thought it was too big to give away.


Q5.What did Saint Peter ask for from the little woman?

(a) A single cake.
(b) A dozen cakes.
(c) A loaf of bread.
(d) Something to eat.

Answer: (a) A single cake.


Q6.What was the little woman doing when Saint Peter went to her?

(a) She was eating cakes.
(b) She was giving away cakes to the poor.
(c) She was making and baking cakes.
(d) She was putting cakes on the shelf.

Answer: (c) She was making and baking cakes.


Q7.How do the children wearing furry clothes look?

(a) They look like little pups.
(b) They look like foxes.
(c) They look like fawns.
(d) They look like bear’s cubs.

Answer: (d) They look like bear’s cubs.


Q8.Why can’t people sleep the winter nights through in Northland?

(a) Because the nights are too short there.
(b) Because the nights are too long there.
(c) Because it is all the time night there.
(d) Because there is no night there.

Answer: (b) Because the nights are too long there.


Q9.Where is Northland situated?

(a) It is near Scotland.
(b) It is in Holland.
(c) It is an island of New Zealand.
(d) It is an island of Ireland.

Answer: (c) It is an island of New Zealand.


Q10.What was the selfish woman changed into?

(a) Into a fox.
(b) Into a crow.
(c) Into an eagle.
(d) Into a woodpecker.

Answer: (d) Into a woodpecker.


Q11.Where did the story of this poem occur?

(a) Switzerland
(b) Scotland
(c) Northland
(d) Netherland

Answer: (c) Northland


Q12.What is the rhyming scheme of the poem?

(a) 4-lined stanzas with abcd rhyming scheme
(b) 3 lined stanzas with aabc
(c) 5 lined stanzas with abbcc
(d) None

Answer: (a) 4-lined stanzas with abcd rhyming scheme


Q13.What made St. Peter angry with the woman?

(a) her cakes
(b) she made a thin cake for him
(c) her greedy actions
(d) All

Answer: (c) her greedy actions


Q14.What do the people of Northland harness their sledges to?

(a)The Foxes.
(b) The oxen.
(c) The bullocks.
(d) The reindeer.

Answer:(d) The reindeer.


Q15.How do the children wearing furry clothes look?

(a) They look like little pups.
(b) They look like foxes.
(c) They look like fawns.
(d) They look like bear’s cubs.

Answer:(d) They look like bear’s cubs.


Q16.What did Saint Peter do during his travels around the world?

(a)He looked after the poor and the rich.
(b) He preached the people.
(c) He met little women.
(d) He begged for food.

Answer:(b) He preached the people


Q17.What time of the day did Saint Peter reach the little woman’s cottage?

(a)In the morning.
(b) At noon.
(c) At the close of the day.
(d) At night.

Answer:(c) At the close of the day.


Q18.The little woman baked a cake for Saint Peter. Then why did she not give it to him?

(a) She thought it was too big to give away.
(b) She thought it was too small for the holy man.
(c) She thought the holy man won’t like it.
(d) She thought the cake was not tasty.

Answer:(a) She thought it was too big to give away

MCQ Questions for Class 9 English with Answers Beehive

MCQ Questions for Class 9 English with Answers Beehive Prose

  1. The Fun They Had Class 9 MCQ Questions
  2. The Sound of Music Class 9 MCQ Questions
  3. The Little Girl Class 9 MCQ Questions
  4. A Truly Beautiful Mind Class 9 MCQ Questions
  5. The Snake and the Mirror Class 9 MCQ Questions
  6. My Childhood Class 9 MCQ Questions
  7. Packing Class 9 MCQ Questions
  8. Reach for the Top Class 9 MCQ Questions
  9. The Bond of Love Class 9 MCQ Questions
  10. Kathmandu Class 9 MCQ Questions
  11. If I Were You Class 9 MCQ Questions

MCQ Questions for Class 9 English with Answers Beehive Poems

  1. The Road Not Taken Class 9 MCQ Questions
  2. Wind Class 9 MCQ Questions
  3. Rain on the Roof Class 9 MCQ Questions
  4. The Lake Isle of Innisfree Class 9 MCQ Questions
  5. A Legend of the Northland Class 9 MCQ Questions
  6. No Men are Foreign Class 9 MCQ Questions
  7. The Duck and the Kangaroo Class 9 MCQ Questions
  8. On Killing a Tree Class 9 MCQ Questions
  9. The Snake Trying Class 9 MCQ Questions
  10. A Slumber did my Spirit Seal Class 9 MCQ Questions

MCQ Questions for Class 9 English with Answers Moments

  1. The Lost Child Class 9 MCQ Questions
  2. The Adventures of Toto Class 9 MCQ Questions
  3. Iswaran the Storyteller Class 9 MCQ Questions
  4. In the Kingdom of Fools Class 9 MCQ Questions
  5. The Happy Prince Class 9 MCQ Questions
  6. Weathering the Storm in Ersama Class 9 MCQ Questions
  7. The Last Leaf Class 9 MCQ Questions
  8. A House is not a Home Class 9 MCQ Questions
  9. The Accidental Tourist Class 9 MCQ Questions
  10. The Beggar Class 9 MCQ Questions
Class 8th Maths Class 8th Science Class 8th Social Studies
Class 9th Maths Class 9th Science Class 9th Social Studies
Class 10th Maths Class 10th Science Class 10th Social Studies