MCQ Questions for Class 9 English Poems Chapter 7 The Duck and the Kangaroo with answer

MCQ Questions for Class 9 English Poems Chapter 7 : MCQs Class 9 English Chapter 7 The Duck and the Kangaroo with Answers of Beehive, Moments, English Language and Literature PDF Free Download prepared here according to the latest CBSE syllabus and NCERT curriculum.

MCQ Questions for Class 9 English Poems Chapter 7

MCQ Questions for Class 9 English Poems Chapter 7 The Duck and the Kangaroo with PDF Download

CBSE RBSE and Other State NCERT Syllabus Objective MCQ Questions of Class 9 English Poems Chapter 7 The Duck and the Kangaroo with Answers Pdf of Beehive, Moments, English Language and Literature will guide students to do a quick revision for all the concepts present in each chapter and prepare for final exams.

Question 1.
Who is the poet of the poem `The Duck and the Kangaroo’?
(a) Edward Lear
(b) Gieve Patel
(c) W.W.E. Ross
(d) William Wordsworth

Answer: (a) Edward Lear


Question 2.
Where did the Kangaroo ask the Duck to sit?
(a) on his neck
(b) on his back
(c) at the beginning of his tail
(d) at the end of his tail

Answer: (d) at the end of his tail


Question 3.
What did the Duck do to make himself fit to have a ride on the Kangaroo’s back?
(a) bought four pairs of worsted socks
(b) bought a clock
(c) began smoking a cigar daily
(d) all of the above

Answer: (d) all of the above


Question 4.
What was Kangaroo afraid of?
(a) the Duck’s wet and cold feet
(b) the weight of the Duck
(c) the beak of the Duck
(d) all of the above

Answer: (a) the Duck’s wet and cold feet


Question 5.
What did the Duck promise the Kangaroo?
(a) to sing him a song
(b) to give him fish to eat
(c) to tell him a tale
(d) to sit still

Answer: (d) to sit still


Question 6.
What did the Duck request the Kangaroo?
(a) to give him a ride
(b) to give him food
(c) to play with him
(d) all of the above

Answer: (a) to give him a ride


Question 7.
How does the Duck describe his pond?
(a) beautiful
(b) loving
(c) attractive
(d) nasty

Answer: (d) nasty


Question 8.
Where could the kangaroo hop?
(a) over the fields
(b) over the water
(c) both (a) and (b)
(d) none of the above

Answer: (c) both (a) and (b)


Question 9.
Who is not able to hop in the poem?
(a) kangaroo
(b) other animals
(c) duck
(d) all

Answer: (c) duck


Question 10.
Why does the duck praise kangaroo?
(a) for its ability to hop and move to places
(b) for its size
(c) for its appearance
(d) none

Answer: (a) for its ability to hop and move to places


Question 11.
Why was the duck feeling bored in the pond?
(a) because of still life and not having seen life beyond the pond
(b) because of water
(c) because of dirty water
(d) none

Answer: (a) because of still life and not having seen life beyond the pond


Question 12.
What is this poem about?
(a) desires
(b) different people and their potentials
(c) conversation between a duck and a kangaroo
(d) none

Answer: (c) conversation between a duck and a kangaroo


Question 13.
Who makes the sound Quack?
(a) animals
(b) kangaroo
(c) people
(d) duck

Answer: (d) duck

MCQ Questions for Class 9 English with Answers Beehive

MCQ Questions for Class 9 English with Answers Beehive Prose

  1. The Fun They Had Class 9 MCQ Questions
  2. The Sound of Music Class 9 MCQ Questions
  3. The Little Girl Class 9 MCQ Questions
  4. A Truly Beautiful Mind Class 9 MCQ Questions
  5. The Snake and the Mirror Class 9 MCQ Questions
  6. My Childhood Class 9 MCQ Questions
  7. Packing Class 9 MCQ Questions
  8. Reach for the Top Class 9 MCQ Questions
  9. The Bond of Love Class 9 MCQ Questions
  10. Kathmandu Class 9 MCQ Questions
  11. If I Were You Class 9 MCQ Questions

MCQ Questions for Class 9 English with Answers Beehive Poems

  1. The Road Not Taken Class 9 MCQ Questions
  2. Wind Class 9 MCQ Questions
  3. Rain on the Roof Class 9 MCQ Questions
  4. The Lake Isle of Innisfree Class 9 MCQ Questions
  5. A Legend of the Northland Class 9 MCQ Questions
  6. No Men are Foreign Class 9 MCQ Questions
  7. The Duck and the Kangaroo Class 9 MCQ Questions
  8. On Killing a Tree Class 9 MCQ Questions
  9. The Snake Trying Class 9 MCQ Questions
  10. A Slumber did my Spirit Seal Class 9 MCQ Questions

MCQ Questions for Class 9 English with Answers Moments

  1. The Lost Child Class 9 MCQ Questions
  2. The Adventures of Toto Class 9 MCQ Questions
  3. Iswaran the Storyteller Class 9 MCQ Questions
  4. In the Kingdom of Fools Class 9 MCQ Questions
  5. The Happy Prince Class 9 MCQ Questions
  6. Weathering the Storm in Ersama Class 9 MCQ Questions
  7. The Last Leaf Class 9 MCQ Questions
  8. A House is not a Home Class 9 MCQ Questions
  9. The Accidental Tourist Class 9 MCQ Questions
  10. The Beggar Class 9 MCQ Questions
Class 8th Maths Class 8th Science Class 8th Social Studies
Class 9th Maths Class 9th Science Class 9th Social Studies
Class 10th Maths Class 10th Science Class 10th Social Studies