MCQ Questions for Class 9 English Poems Chapter 8 On Killing a Tree with answer

MCQ Questions for Class 9 English Poems Chapter 8 : MCQs Class 9 English Chapter 8 On Killing a Tree with Answers of Beehive, Moments, English Language and Literature PDF Free Download prepared here according to the latest CBSE syllabus and NCERT curriculum.

MCQ Questions for Class 9 English Poems Chapter 8

MCQ Questions for Class 9 English Poems Chapter 8 On Killing a Tree with PDF Download

CBSE RBSE and Other State NCERT Syllabus Objective MCQ Questions of Class 9 English Poems Chapter 8 On Killing a Tree with Answers Pdf of Beehive, Moments, English Language and Literature will guide students to do a quick revision for all the concepts present in each chapter and prepare for final exams.

Q1.Who is the poet of the poem ‘On Killing a Tree’?

(a) Edward Lear
(b) Gieve Patel
(c) W.W.E. Ross
(d) William Wordsworth

Answer: (b) Gieve Patel


Q2.What is scorching done by?

(a) the water
(b) the earth
(c) the heat of the sun
(d) the rain

Answer: (c) the heat of the sun


Q3.What will again expand to a tree’s full size?

(a) roots
(b) green twigs
(c) fruit
(d) flowers

Answer: (b) green twigs


Q4.Can we kill a tree with a simple jab of the knife?

(a) yes
(b) no
(c) maybe
(d) not known

Answer: (b) no


Q5.Chocking is done in the absence of :

(a) earth
(b) air
(c) water
(d) sunlight

Answer: (b) air


Q6.What is the rhyming scheme of this poem?

(a) aabc
(b) abcd
(c) no rhyming scheme free verse
(d) None

Answer: (c) no rhyming scheme free verse


Q7.What does the strength of a tree lie in?

(a) leaves
(b) root
(c) flowers
(d) fruit

Answer: (b) root


Q8.What does this poem speak?

(a) merciless, thoughtless and callous behavior of humans towards trees
(b) save plants
(c) human behavior
(d) None

Answer: (a) merciless, thoughtless and callous behavior of humans towards trees


Q9.What does a tree consume to grow?

(a) earth
(b) sky
(a) chopping
(d) none of the above

Answer: (a) earth


Q10.What does the poet symbolize a tree too?

(a) a good tradition
(b) a deep-rooted evil
(c) a noble thing
(d) all of the above

Answer: (b) a deep-rooted evil


Q11.The strength of the tree is exposed’ what do these words convey?

(a) roots of the tree taken out of the earth
(b) roots are withered
(c) tree is withered
(d) All

Answer: (a) roots of the tree taken out of the earth


Q12.What does the poet equate killing trees with?

(a) killing animals
(b) killing insects
(c) killing human beings
(d) None

Answer: (c) killing human beings


Q13.Where does the strength of the tree lie?

(a) in leaves
(b) in fruits
(c) in its roots
(d) All

Answer: (c) in its roots


Q14.How do the trees die?

(a) when they don’t get water
(b) when they don’t get manure
(c) when their roots are uprooted
(d) when we cut it with knife or jab

Answer: (c) when their roots are uprooted


Q15.What does the tree symbolise in this poem?

(a) prosperity
(b) greenery
(c) deep rooted evil
(d) none

Answer: (c) deep rooted evil


Q16.What is the message of this poem?

(a) cut trees
(b) spoil trees
(c) don’t cut trees and save them
(d) None

Answer: (c) don’t cut trees and save them


Q17.What does the tree symbolise in this poem?

(a) prosperity
(b) greenery
(c) deep rooted evil
(d) none

Answer: (c) deep rooted evil


Q18.What killed the tree?

(a) scorching and chopping
(b) floods
(c) irresponsible behaviors
(d) All

Answer: (a) scorching and chopping


Q19.What is needed to kill a tree?

(a) a simple jab
(b) hacking
(c) choking
(d) pulling out the roots entirely

Answer: (d) pulling out the roots entirely


Q20.What happens to a tree’s bleeding bark?

(a) it heals soon
(b) it heals in a big time
(c) it never heals
(d) a tree’s bark never bleed

Answer: (a) it heals soon

MCQ Questions for Class 9 English with Answers Beehive

MCQ Questions for Class 9 English with Answers Beehive Prose

  1. The Fun They Had Class 9 MCQ Questions
  2. The Sound of Music Class 9 MCQ Questions
  3. The Little Girl Class 9 MCQ Questions
  4. A Truly Beautiful Mind Class 9 MCQ Questions
  5. The Snake and the Mirror Class 9 MCQ Questions
  6. My Childhood Class 9 MCQ Questions
  7. Packing Class 9 MCQ Questions
  8. Reach for the Top Class 9 MCQ Questions
  9. The Bond of Love Class 9 MCQ Questions
  10. Kathmandu Class 9 MCQ Questions
  11. If I Were You Class 9 MCQ Questions

MCQ Questions for Class 9 English with Answers Beehive Poems

  1. The Road Not Taken Class 9 MCQ Questions
  2. Wind Class 9 MCQ Questions
  3. Rain on the Roof Class 9 MCQ Questions
  4. The Lake Isle of Innisfree Class 9 MCQ Questions
  5. A Legend of the Northland Class 9 MCQ Questions
  6. No Men are Foreign Class 9 MCQ Questions
  7. The Duck and the Kangaroo Class 9 MCQ Questions
  8. On Killing a Tree Class 9 MCQ Questions
  9. The Snake Trying Class 9 MCQ Questions
  10. A Slumber did my Spirit Seal Class 9 MCQ Questions

MCQ Questions for Class 9 English with Answers Moments

  1. The Lost Child Class 9 MCQ Questions
  2. The Adventures of Toto Class 9 MCQ Questions
  3. Iswaran the Storyteller Class 9 MCQ Questions
  4. In the Kingdom of Fools Class 9 MCQ Questions
  5. The Happy Prince Class 9 MCQ Questions
  6. Weathering the Storm in Ersama Class 9 MCQ Questions
  7. The Last Leaf Class 9 MCQ Questions
  8. A House is not a Home Class 9 MCQ Questions
  9. The Accidental Tourist Class 9 MCQ Questions
  10. The Beggar Class 9 MCQ Questions
Class 8th Maths Class 8th Science Class 8th Social Studies
Class 9th Maths Class 9th Science Class 9th Social Studies
Class 10th Maths Class 10th Science Class 10th Social Studies

Leave a Comment