MCQ Questions for Class 9 English Poems Chapter 9 The Snake Trying with answer

MCQ Questions for Class 9 English Poems Chapter 9 : MCQs Class 9 English Chapter 9 The Snake Trying with Answers of Beehive, Moments, English Language and Literature PDF Free Download prepared here according to the latest CBSE syllabus and NCERT curriculum.

MCQ Questions for Class 9 English Poems Chapter 9

MCQ Questions for Class 9 English Poems Chapter 9 The Snake Trying with PDF Download

CBSE RBSE and Other State NCERT Syllabus Objective MCQ Questions of Class 9 English Poems Chapter 9 The Snake Trying with Answers Pdf of Beehive, Moments, English Language and Literature will guide students to do a quick revision for all the concepts present in each chapter and prepare for final exams.

Question 1.
Who is the poet of the poem ‘The Snake Trying’?
(a) Edward Lear
(b) W.W.E. Ross
(c) Gieve Patel
(d) William Wordsworth

Answer: (b) W.W.E. Ross


Question 2.
Who chased the snake?
(a) man
(b) Mongoose
(c) crocodile
(d) eagle

Answer: (a) man


Question 3.
Where did the snake lie until observed?
(a) in a tree
(b) on the water
(c) on the sand
(d) in the mud

Answer: (c) on the sand


Question 4.
Who is the Snake harmful too?
(a) men,
(b) Women
(c) children
(d) none of the above

Answer: (d) none of the above


Question 5.
What does the snake glide through?
(a) mud
(b) ice
(c) water
(d) all of the above

Answer: (c) water


Question 6.
The snake has a _____.
(a) thin long body
(b) thick small body
(c) huge body
(d) all of the above

Answer: (a) thin long body


Question 7.
In the poet’s views, the snakes are
(a) harmful to us
(b) not harmful to us
(c) enemy to us
(d) all of the above

Answer: (b) not harmful to us


Question 8.
Where did the snake go and disappear?
(a) in the ripples of water among green reeds
(b) in the bushes
(c) in a hole
(d) none

Answer: (a) in the ripples of water among green reeds


Question 9.
What was the snake trying to save itself from?
(a) from mongoose
(b) from other animals
(c) from a man with a stick
(d) all

Answer: (c) from a man with a stick


Question 10.
What is the theme of the poem?
(a) stop cruelty towards animals
(b) hate animals
(c) be away from animals
(d) animals are dangerous

Answer: (a) stop cruelty towards animals


Question 11.
What is the style of the poem?
(a) free verse with unequal lines
(b) sonnet
(c) five lines in every stanza
(d) none

Answer: (a) free verse with unequal lines


Question 12.
What does the poet think of snakes?
(a) source of joy
(b) fear factor
(c) dangerous
(d) harmless animals untill disturbed

Answer: (d) harmless animals untill disturbed


Q1.What Is the nature of the green snake who is trying to escape?

(a) harmless
(b) furious
(c) harmful
(d) annoyed

Answer: (a) harmless


Q2.Who is the poet of the poem ‘The Snake Trying’?

(a) Edward Lear
(b) W.W.E. Ross
(c) Gieve Patel
(d) William Wordsworth

Answer: (b) W.W.E. Ross


Q3.Who chased the snake?

(a) man
(b) Mongoose
(c) crocodile
(d) eagle

Answer: (a) man


Q4.Of what colour snake is the poet talking about?

(a) red
(b) white
(c) green,
(d) black

Answer: (c) green


Q5.Where did the snake lie until observed?

(a) in a tree
(b) on the water
(c) on the sand
(d) in the mud

Answer: (c) on the sand


Q6.Who is the Snake harmful too?

(a) men,
(b) Women
(c) children
(d) none of the above

Answer: (d) none of the above


Q7.What is the snake trying to escape?

(a) stone
(b) bullet
(c) mud
(d) stick

Answer: (d) stick


Q8.What does the snake glide through?

(a) mud
(b) ice
(c) water
(d) all of the above

Answer: (c) water


Q9.What is our opinion about most of the snakes?

(a) fearsome symbols of death
(b) faithful friends
(c) loyal to the human being
(d) not harmful to us

Answer: (a) fearsome symbols of death


Q10.The snake has a _.

(a) thin long body
(b) thick small body
(c) huge body
(d) all of the above

Answer: (a) thin long body


Q11.In the poet’s views, the snakes are

(a) harmful to us
(b) not harmful to us
(c) enemy to us
(d) all of the above

Answer: (b) not harmful to us


Q12.In what words does the poet express the beaauty of the snake?

(a) beautiful and graceful
(b) pretty
(c) smart
(d) handsome

Answer: (a) beautiful and graceful


Q13.Where did the snake go and disappear?

(a) in the ripples of water among green reeds
(b) in the bushes
(c) in a hole
(d) none

Answer: (a) in the ripples of water among green reeds


Q14.What was the snake trying to save itself from?

(a) from mongoose
(b) from other animals
(c) from a man with a stick
(d) all

Answer: (c) from a man with a stick


Q15.What is the literary device used in this poem?

(a) allegory
(b) alliteration
(c) personification
(d) None

Answer: (c) personification


Q16.What is the theme of the poem?

(a) stop cruelty towards animals
(b) hate animals
(c) be away from animals
(d) animals are dangerous

Answer: (a) stop cruelty towards animals


Q17.What is the style of the poem?

(a) free verse with unequal lines
(b) sonnet
(c) five lines in every stanza
(d) none

Answer: (a) free verse with unequal lines


Q18.What does the poet think of snakes?

(a) source of joy
(b) fear factor
(c) dangerous
(d) harmless animals untill disturbed

Answer: (d) harmless animals untill disturbed


Q19.What does the poet wish for the snake?

(a) killed
(b) escape unhurt
(c) caught
(d) all of the above

Answer: (b) escape unhurt


Q20.Where does the snake vanish?

(a) in the water
(b) in the reeds
(c) in a house
(d) none of the above

Answer: (b) in the reeds

MCQ Questions for Class 9 English with Answers Beehive

MCQ Questions for Class 9 English with Answers Beehive Prose

  1. The Fun They Had Class 9 MCQ Questions
  2. The Sound of Music Class 9 MCQ Questions
  3. The Little Girl Class 9 MCQ Questions
  4. A Truly Beautiful Mind Class 9 MCQ Questions
  5. The Snake and the Mirror Class 9 MCQ Questions
  6. My Childhood Class 9 MCQ Questions
  7. Packing Class 9 MCQ Questions
  8. Reach for the Top Class 9 MCQ Questions
  9. The Bond of Love Class 9 MCQ Questions
  10. Kathmandu Class 9 MCQ Questions
  11. If I Were You Class 9 MCQ Questions

MCQ Questions for Class 9 English with Answers Beehive Poems

  1. The Road Not Taken Class 9 MCQ Questions
  2. Wind Class 9 MCQ Questions
  3. Rain on the Roof Class 9 MCQ Questions
  4. The Lake Isle of Innisfree Class 9 MCQ Questions
  5. A Legend of the Northland Class 9 MCQ Questions
  6. No Men are Foreign Class 9 MCQ Questions
  7. The Duck and the Kangaroo Class 9 MCQ Questions
  8. On Killing a Tree Class 9 MCQ Questions
  9. The Snake Trying Class 9 MCQ Questions
  10. A Slumber did my Spirit Seal Class 9 MCQ Questions

MCQ Questions for Class 9 English with Answers Moments

  1. The Lost Child Class 9 MCQ Questions
  2. The Adventures of Toto Class 9 MCQ Questions
  3. Iswaran the Storyteller Class 9 MCQ Questions
  4. In the Kingdom of Fools Class 9 MCQ Questions
  5. The Happy Prince Class 9 MCQ Questions
  6. Weathering the Storm in Ersama Class 9 MCQ Questions
  7. The Last Leaf Class 9 MCQ Questions
  8. A House is not a Home Class 9 MCQ Questions
  9. The Accidental Tourist Class 9 MCQ Questions
  10. The Beggar Class 9 MCQ Questions
Class 8th Maths Class 8th Science Class 8th Social Studies
Class 9th Maths Class 9th Science Class 9th Social Studies
Class 10th Maths Class 10th Science Class 10th Social Studies