MCQ Questions for Class 9 English Prose Chapter 1 The Fun They Had with answer

MCQ Questions for Class 9 English Prose Chapter 1 : MCQs Class 9 English Chapter 1 The Fun They Had with Answers of Beehive, Moments, English Language and Literature PDF Free Download prepared here according to the latest CBSE syllabus and NCERT curriculum.

MCQ Questions for Class 9 English Prose Chapter 1

MCQ Questions for Class 9 English Prose Chapter 1 The Fun They Had with PDF Download

CBSE RBSE and Other State NCERT Syllabus Objective MCQ Questions of Class 9 English Prose Chapter 1 The Fun They Had with Answers Pdf of Beehive, Moments, English Language and Literature will guide students to do a quick revision for all the concepts present in each chapter and prepare for final exams.

Question 1.
Tommy walked away with the ______ book beneath his arm
(a) Torn
(b) Dusty
(c) Imaginary
(d) Both (b) and (c)

Answer: (b) Dusty


Question 2.
According to Margie, in an older time, the schools were
(a) Big
(b) Brown
(c) Funny
(d) Stupid

Answer: (c) Funny


Question 3.
Whose father knew as much as a teacher?
(a) Tommy
(b) Margie
(c) Blair
(d) Evelyn

Answer: (a) Tommy


Question 4.
How many subjects are mentioned in this chapter
(a) 2
(b) 3
(c) 4
(d) 1

Answer: (b) 3


Question 5.
“Why would anyone write about school” -Who said this?
(a) Tommy
(b) Margie
(c) Mrs. Jones
(d) Blair

Answer: (b) Margie


Question 6.
Margie was disappointed because they
(a) They took away the mechanical teacher
(b) They didn’t take away the mechanical teacher
(c) Asked Margie to leave the house
(d) Asked Tommy to go and study

Answer: (b) They didn’t take away the mechanical teacher


Question 7.
Margie had to write out her homework
(a) In Russian
(b) In Punch code
(c) In English
(d) None of the above

Answer: (b) In Punch code


Question 8.
After fixing the mechanical teacher, the big screen displayed
(a) Margie’s face
(b) All the lessons and questions asked
(c) A real book
(d) None of the above

Answer: (b) All the lessons and questions asked


Question 9.
The County Inspector had a whole box of
(a) Tools and chocolates
(b) Tools with dials and wires
(c) Pins
(d) Both (a) and (c)

Answer: (b) Tools with dials and wires


Question 10.
Why did Margie hate school now more than ever
(a) Because of her mother
(b) Because of her scores in Geography which gets worse and worse
(c) Because she never gets off
(d) Because she dislikes to sit near the mechanical teacher

Answer: (b) Because of her scores in Geography which gets worse and worse


Question 11.
Margie was scornful-
(a) About her geography scores
(b) Knowing that the real book detailed about school
(c) About Tommy’s scores
(d) About festivals

Answer: (b) Knowing that the real book detailed about school


Question 12.
According to Tommy, the real book was
(a) Boring
(b) A waste
(c) Wrong
(d) Fiction

Answer: (b) A waste


Question 13.
The kids in the old schooling pattern went home together
(a) In between classes
(b) During afternoon breaks
(c) During festivals
(d) At the end of the day

Answer: (d) At the end of the day


Question 14.
While inserting her homework in the proper slot, Margie was thinking about
(a) Desserts
(b) Vacation in Turkey
(c) Old schools
(d) Tommy

Answer: (c) Old schools


Question 15.
What did the teacher in the real book do?
(a) Teaches through computer
(b) Gives lessons online
(c) Taught and gave questions in person
(d) Mailed them the lesson

Answer: (c) Taught and gave questions in person


Question 16.
Why did Margie find the old schools interesting?
(a) because of the fun
(b) because of human teachers
(c) because of many friends
(d) all

Answer: (d) all


Question 17.
What was the diffrence between old schools and modern schools/
(a) old schools had many friends and modern school had no fellows
(b) old schools had human teachers and modern schools had robots
(c) old schools had playgrounds and modern school had only computers
(d) All

Answer: (d) All


Question 18.
How much time was taken to repair Tommy’s teacher?
(a) 15 days
(b) 25 days
(c) 20 days
(d) one month

Answer: (d) one month


Question 19.
What did the County Inspector do to help Margie?
(a) he reset the teacher to Margie’s level
(b) he changed the module
(c) changed the teacher
(d) changed the syllabus

Answer: (a) he reset the teacher to Margie’s level


Question 20.
Why did Margie’s mother call the County Inspector?
(a) to repair a leakage
(b) to talk to Margie
(c) to talk to Tommy
(d) to check the fault in Margie’s teacher in the Geography section

Answer: (d) to check the fault in Margie’s teacher in the Geography section


Question 21.
Who was the regular teacher who taught the lessons?
(a) human teacher
(b) computer teacher
(c) who teaches
(d) mechanical robot teacher who teaches Margie and Tommy

Answer: (d) mechanical robot teacher who teaches Margie and Tommy


Question 22.
Where did Tommy and Margie read various books?
(a) in the library
(b) in the school
(c) on a computer screen
(d) none

Answer: (c) on a computer screen


Question 23.
Where was Margie’s school?
(a) in a village
(b) in a city outskirt
(c) in her own house
(d) in a room in her house where a computer was set up

Answer: (d) in a room in her house where a computer was set up


Question 24.
Who was teaching the students in the modern era?
(a) a teacher
(b) parents
(c) computer
(d) a mechanical robot teacher

Answer: (d) a mechanical robot teacher


Question 25.
Where did Tommy find the book?
(a) in a public library
(b) in a library
(c) in his house
(d) on the roadside

Answer: (c) in his house


Question 26.
How old is Tommy?
(a) 10 years old
(b) 13 years old
(c) 15 years old
(d) 12 years old

Answer: (b) 13 years old


Question 27.
Who is the author of this lesson?
(a) Charles Dickens
(b) Isaac Asimov
(c) Milton
(d) None

Answer: (b) Isaac Asimov


Question 28.
How old is Margie?
(a) 10 years old
(b) 11 years old
(c) 12 years old
(d) 13 years old

Answer: (b) 11 years old


Question 29.
What is a Debate?
(a) a contest to show ability in arguement between two people
(b) contest to fight
(c) contest to prove better
(d) none

Answer: (a) a contest to show ability in arguement between two people


Question 30.
What is Virtual Reality?
(a) heavenly world
(b) imaginary world
(c) reality created by computer software
(d) none

Answer: (d) none

MCQ Questions for Class 9 English with Answers Beehive

MCQ Questions for Class 9 English with Answers Beehive Prose

  1. The Fun They Had Class 9 MCQ Questions
  2. The Sound of Music Class 9 MCQ Questions
  3. The Little Girl Class 9 MCQ Questions
  4. A Truly Beautiful Mind Class 9 MCQ Questions
  5. The Snake and the Mirror Class 9 MCQ Questions
  6. My Childhood Class 9 MCQ Questions
  7. Packing Class 9 MCQ Questions
  8. Reach for the Top Class 9 MCQ Questions
  9. The Bond of Love Class 9 MCQ Questions
  10. Kathmandu Class 9 MCQ Questions
  11. If I Were You Class 9 MCQ Questions

MCQ Questions for Class 9 English with Answers Beehive Poems

  1. The Road Not Taken Class 9 MCQ Questions
  2. Wind Class 9 MCQ Questions
  3. Rain on the Roof Class 9 MCQ Questions
  4. The Lake Isle of Innisfree Class 9 MCQ Questions
  5. A Legend of the Northland Class 9 MCQ Questions
  6. No Men are Foreign Class 9 MCQ Questions
  7. The Duck and the Kangaroo Class 9 MCQ Questions
  8. On Killing a Tree Class 9 MCQ Questions
  9. The Snake Trying Class 9 MCQ Questions
  10. A Slumber did my Spirit Seal Class 9 MCQ Questions

MCQ Questions for Class 9 English with Answers Moments

  1. The Lost Child Class 9 MCQ Questions
  2. The Adventures of Toto Class 9 MCQ Questions
  3. Iswaran the Storyteller Class 9 MCQ Questions
  4. In the Kingdom of Fools Class 9 MCQ Questions
  5. The Happy Prince Class 9 MCQ Questions
  6. Weathering the Storm in Ersama Class 9 MCQ Questions
  7. The Last Leaf Class 9 MCQ Questions
  8. A House is not a Home Class 9 MCQ Questions
  9. The Accidental Tourist Class 9 MCQ Questions
  10. The Beggar Class 9 MCQ Questions
Class 8th Maths Class 8th Science Class 8th Social Studies
Class 9th Maths Class 9th Science Class 9th Social Studies
Class 10th Maths Class 10th Science Class 10th Social Studies

Leave a Comment