MCQ Questions for Class 9 English Poems Chapter 6 No Men are Foreign with answer

MCQ Questions for Class 9 English Poems Chapter 6 : MCQs Class 9 English Chapter 6 No Men are Foreign with Answers of Beehive, Moments, English Language and Literature PDF Free Download prepared here according to the latest CBSE syllabus and NCERT curriculum.

MCQ Questions for Class 9 English Poems Chapter 6

MCQ Questions for Class 9 English Poems Chapter 6 No Men are Foreign with PDF Download

CBSE RBSE and Other State NCERT Syllabus Objective MCQ Questions of Class 9 English Poems Chapter 6 No Men are Foreign with Answers Pdf of Beehive, Moments, English Language and Literature will guide students to do a quick revision for all the concepts present in each chapter and prepare for final exams.

Q1.What is the rhyming scheme of this poem?

(a) aabb
(b) abcd
(c) aabc
(d) no rhyming scheme, it is free verse

Answer: (d) no rhyming scheme, it is free verse


Q2.What should we not do to others?

(a) love
(b) hate
(c) care
(d) meet

Answer: (b) hate


Q3.What are we doing to the human earth?

(A) defiling
(b) saving
(c) decorating
(d) sustaining

Answer: (a) defiling


Q4.Who is the poet of the poem ‘No Men Are Foreign’?

(a) James Kirkup
(b) W.B.Yeats
(c) Robert Frost
(d) Phoebe Cary

Answer: (a) James Kirkup


Q5.In the end, we all shall lie in

(a) earth
(b) water
(c) fire
(d) air

Answer: (a) Earth


Q6.We should we bate?

(a) our brothers
(b) our enemies
(c) decorating
(d) we should hate none

Answer: (d) we should hate none


Q7.A single body breathes beneath all ………..

(a) uniforms
(b) souls
(c) heads
(d) all of the above

Answer: (a) uniforms


Q8.How did the poet prove that there are no foreign countries?

(a) with the help of people
(b) with the same way of living and dying
(c) with the help of nature
(d) None

Answer: (c) with the help of nature


Q9.What should be discouraged according to the poem?

(a) the practice of love and brotherhood
(b) equality
(c) ill practice of hatred and discrimination
(d) None

Answer: (c) ill practice of hatred and discrimination


Q10.How can we understand common life on every land?

(a) by hating
(b) by proving ourselves powerful
(c) by leaving narrow thinking and hatred
(d) none

Answer: (c) by leaving narrow thinking and hatred


Q11.What does the poet ask the people to keep in mind in the last stanza?

(a) to hate more
(b) to be powerful
(c) not to pay attention to the words of hate by selfish people
(d) all

Answer: (c) not to pay attention to the words of hate by selfish people


Q12.How is man’s vision clouded?

(a) by hate and narrow thinking
(b) by other people
(c) by other countries
(d) none

Answer: (a) by hate and narrow thinking


Q13.What does hate do?

(a) kills enemy
(b) proves power
(c) spreads more hate and divides everything
(d) none

Answer: (c) spreads more hate and divides everything


Q14.Who instigates the ordinary people to hate?

(a) religion
(b) God
(c) selfish people for their personal interests
(d) none

Answer: (c) selfish people for their personal interests


Q15.What message this poem conveys?

(a) equality and brotherhood
(b) individuality of everyone
(c) everyone is different
(d) none

Answer: (a) equality and brotherhood


Q16.What causes war?

(a) hatred
(b) love
(c) religion
(d) countries

Answer: (a) hatred


Q17.What is this poem emphasising?

(a) All people are equal
(b) All people are different
(c) different people live in different countries
(d) none

Answer: (a) All people are equal


Q18.How can strength be won?

(A) by War
(b) by hatred
(c) by love
(d) by the strength

Answer: (c) by love


Q19.What message does the poet want to convey in the poem ‘No Men Are Foreign’?

(A) all men are our brothers
(b) all men are good
(c)all men are bad
(d) God is everywhere

Answer: (a) all men are our brothers


Q20.What do we do when we hate others according to the poet?

(a) we hate ourselves
(b) we protect ourselves
(c) we save ourselves
(d) we love ourselves

Answer: (a) we hate ourselves

MCQ Questions for Class 9 English with Answers Beehive

MCQ Questions for Class 9 English with Answers Beehive Prose

  1. The Fun They Had Class 9 MCQ Questions
  2. The Sound of Music Class 9 MCQ Questions
  3. The Little Girl Class 9 MCQ Questions
  4. A Truly Beautiful Mind Class 9 MCQ Questions
  5. The Snake and the Mirror Class 9 MCQ Questions
  6. My Childhood Class 9 MCQ Questions
  7. Packing Class 9 MCQ Questions
  8. Reach for the Top Class 9 MCQ Questions
  9. The Bond of Love Class 9 MCQ Questions
  10. Kathmandu Class 9 MCQ Questions
  11. If I Were You Class 9 MCQ Questions

MCQ Questions for Class 9 English with Answers Beehive Poems

  1. The Road Not Taken Class 9 MCQ Questions
  2. Wind Class 9 MCQ Questions
  3. Rain on the Roof Class 9 MCQ Questions
  4. The Lake Isle of Innisfree Class 9 MCQ Questions
  5. A Legend of the Northland Class 9 MCQ Questions
  6. No Men are Foreign Class 9 MCQ Questions
  7. The Duck and the Kangaroo Class 9 MCQ Questions
  8. On Killing a Tree Class 9 MCQ Questions
  9. The Snake Trying Class 9 MCQ Questions
  10. A Slumber did my Spirit Seal Class 9 MCQ Questions

MCQ Questions for Class 9 English with Answers Moments

  1. The Lost Child Class 9 MCQ Questions
  2. The Adventures of Toto Class 9 MCQ Questions
  3. Iswaran the Storyteller Class 9 MCQ Questions
  4. In the Kingdom of Fools Class 9 MCQ Questions
  5. The Happy Prince Class 9 MCQ Questions
  6. Weathering the Storm in Ersama Class 9 MCQ Questions
  7. The Last Leaf Class 9 MCQ Questions
  8. A House is not a Home Class 9 MCQ Questions
  9. The Accidental Tourist Class 9 MCQ Questions
  10. The Beggar Class 9 MCQ Questions
Class 8th Maths Class 8th Science Class 8th Social Studies
Class 9th Maths Class 9th Science Class 9th Social Studies
Class 10th Maths Class 10th Science Class 10th Social Studies

Leave a Comment