MCQ Questions for Class 9 English Poems Chapter 10 A Slumber did my Spirit Seal with answer

MCQ Questions for Class 9 English Poems Chapter 10 : MCQs Class 9 English Chapter 10 A Slumber did my Spirit Seal with Answers of Beehive, Moments, English Language and Literature PDF Free Download prepared here according to the latest CBSE syllabus and NCERT curriculum.

MCQ Questions for Class 9 English Poems Chapter 1

MCQ Questions for Class 9 English Poems Chapter 10 A Slumber did my Spirit Seal with PDF Download

CBSE RBSE and Other State NCERT Syllabus Objective MCQ Questions of Class 9 English Poems Chapter 10 A Slumber did my Spirit Seal with Answers Pdf of Beehive, Moments, English Language and Literature will guide students to do a quick revision for all the concepts present in each chapter and prepare for final exams.

Q1.What was the name of the girl whom the poet loved.

(a) Pussy
(b) Lucy
(c) Tarsy
(d) None

Answer: (b) Lucy


Q2.Who is the poet of the poem ‘A Slumber Did My Spirit Seal’?

(a) Edward Lear
(b) Gieve Patel
(c) W.W.E. Ross Ms.
(d) William Wordsworth

Answer: (d) William Wordsworth


Q3.What has happened to Lucy?

(a) she has died
(b) she is sick
(c) she is missing
(d) none of the above

Answer: (a) she has died


Q4.Does Lucy feel the touch of earthy life now? MCQ Questions for Class 9 English Poems Chapter 10

(a) yes
(b) no
(c) maybe
(d) not known

Answer: (b) no


Q5.What is the poem ‘A Slumber Did My Spirit Seal’ about?

(a) the death of a loved one
(b) the birth of a loved one
(c) the wedding of a loved one
(d) all of the above

Answer: (a) the death of a loved one


Q6.Who is ‘She’ in the poem ‘A Slumber Did My Spirit Seal’?

(a) the poet’s wife
(b) the poet’s daughter
(c) an imaginary child named Lucy
(d) none of the above

Answer: (c) an imaginary child named Lucy


Q7.What sealed the poet’s spirit? MCQ Questions for Class 9 English Poems Chapter 10

(a) a joke
(b) a victory
(c) a slumber
(d) a prize

Answer: (c) a slumber


Q8.What did the poet never feel before Lucy’s death?

(a) death
(b) any kind of fear
(c) love
(d) life

Answer: (b) any kind of fear


Q9.What is the Rhyming scheme of the poem?

(a) abcd
(b) aabbccdd
(c) ababcdcd
(d) free verse

Answer: (c) ababcdcd


Q10.What was Lucy doing after her death? MCQ Questions for Class 9 English Poems Chapter 10

(a) coming to poet’s dreams
(b) was disturbing
(c) moving here and there in the in the earth’s course of rotation
(d) all

Answer: (c) moving here and there in the in the earth’s course of rotation


Q11.How did the poet feel after his beloved’s death?

(a) grief stricken
(b) happy
(c) burdenfree
(d) all

Answer: (a) grief stricken


Q12.What was the poet taking for granted?

(a) his beloved’s life
(b) everything
(c) life
(d) all

Answer: (a) his beloved’s life


Q13.What is Lucy not able to feel after death?

(a) nothing
(b) touch of time spent on the earth
(c) feelings
(d) poet’s feelings

Answer: (b) touch of time spent on the earth


Q14.What is this poem about?

(a) it is dedicated to the poet’s beloved
(b) dedicated to questions of life and death
(c) dedicated to love
(d) none

Answer: (a) it is dedicated to the poet’s beloved


Q15.What type of child was Lucy?

(a) sweet
(b) rough
(c) ugly
(d) all of the above

Answer: (a) sweet


Q16.What does Lucy do now?

(a) moves all around along with the earth
(b) sleeps peacefully
(c) sing songs
(d) all of the above

Answer: (a) moves all around along with the earth


Q17..What does Lucy move with

(a) rocks
(b) stones
(c) trees
(d) all of the above

Answer: (d) all of the above


Q18.What does Slumber mean in the poem?

(a) deep sleep in the form of Death of poet’s beloved Lucy and poet’s ignorance to the harsh realities of life
(b) sleep
(c) deep sleep
(d) none

Answer: (a) deep sleep in the form of Death of poet’s beloved Lucy and poet’s ignorance to the harsh realities of life


Question 1.
Who is the poet of the poem ‘A Slumber Did My Spirit Seal’?
(a) Edward Lear
(b) Gieve Patel
(c) W.W.E. Ross Ms.
(d) William Wordsworth

Answer: (d) William Wordsworth


Question 2.
Does Lucy feel the touch of earthy life now?
(a) yes
(b) no
(c) maybe
(d) not known

Answer: (b) no


Question 3.
What does Lucy move with
(a) rocks
(b) stones
(c) trees
(d) all of the above

Answer: (d) all of the above


Question 4.
What can’t Lucy do now?
(a) feel
(b) hear
(c) see
(d) all of the above

Answer: (d) all of the above


Question 5.
Who is ‘She’ in the poem ‘A Slumber Did My Spirit Seal’?
(a) the poet’s wife
(b) the poet’s daughter
(c) an imaginary child named Lucy
(d) none of the above

Answer: (c) an imaginary child named Lucy


Question 6.
What sealed the poet’s spirit?
(a) a joke
(b) a victory
(c) a slumber
(d) a prize

Answer: (c) a slumber


Question 7.
What is the Rhyming scheme of the poem?
(a) abcd
(b) aabbccdd
(c) ababcdcd
(d) free verse

Answer: (c) ababcdcd


Question 8.
What was Lucy doing after her death?
(a) coming to poet’s dreams
(b) was disturbing
(c) moving here and there in the in the earth’s course of rotation
(d) all

Answer: (c) moving here and there in the in the earth’s course of rotation


Question 9. MCQ Questions for Class 9 English Poems Chapter 10
What was the poet taking for granted?
(a) his beloved’s life
(b) everything
(c) life
(d) all

Answer: (a) his beloved’s life


Question 10.
What does Slumber mean in the poem? MCQ Questions for Class 9 English Poems Chapter 10
(a) deep sleep in the form of Death of poet’s beloved Lucy and poet’s ignorance to the harsh realities of life
(b) sleep
(c) deep sleep
(d) none

Answer: (a) deep sleep in the form of Death of poet’s beloved Lucy and poet’s ignorance to the harsh realities of life


Question 11.
What is this poem about?
(a) it is dedicated to the poet’s beloved
(b) dedicated to questions of life and death
(c) dedicated to love
(d) none

Answer: (a) it is dedicated to the poet’s beloved

MCQ Questions for Class 9 English with Answers Beehive

MCQ Questions for Class 9 English with Answers Beehive Prose

  1. The Fun They Had Class 9 MCQ Questions
  2. The Sound of Music Class 9 MCQ Questions
  3. The Little Girl Class 9 MCQ Questions
  4. A Truly Beautiful Mind Class 9 MCQ Questions
  5. The Snake and the Mirror Class 9 MCQ Questions
  6. My Childhood Class 9 MCQ Questions
  7. Packing Class 9 MCQ Questions
  8. Reach for the Top Class 9 MCQ Questions
  9. The Bond of Love Class 9 MCQ Questions
  10. Kathmandu Class 9 MCQ Questions
  11. If I Were You Class 9 MCQ Questions

MCQ Questions for Class 9 English with Answers Beehive Poems

  1. The Road Not Taken Class 9 MCQ Questions
  2. Wind Class 9 MCQ Questions
  3. Rain on the Roof Class 9 MCQ Questions
  4. The Lake Isle of Innisfree Class 9 MCQ Questions
  5. A Legend of the Northland Class 9 MCQ Questions
  6. No Men are Foreign Class 9 MCQ Questions
  7. The Duck and the Kangaroo Class 9 MCQ Questions
  8. On Killing a Tree Class 9 MCQ Questions
  9. The Snake Trying Class 9 MCQ Questions
  10. A Slumber did my Spirit Seal Class 9 MCQ Questions

MCQ Questions for Class 9 English with Answers Moments

  1. The Lost Child Class 9 MCQ Questions
  2. The Adventures of Toto Class 9 MCQ Questions
  3. Iswaran the Storyteller Class 9 MCQ Questions
  4. In the Kingdom of Fools Class 9 MCQ Questions
  5. The Happy Prince Class 9 MCQ Questions
  6. Weathering the Storm in Ersama Class 9 MCQ Questions
  7. The Last Leaf Class 9 MCQ Questions
  8. A House is not a Home Class 9 MCQ Questions
  9. The Accidental Tourist Class 9 MCQ Questions
  10. The Beggar Class 9 MCQ Questions
Class 8th Maths Class 8th Science Class 8th Social Studies
Class 9th Maths Class 9th Science Class 9th Social Studies
Class 10th Maths Class 10th Science Class 10th Social Studies

Leave a Comment