MCQ Questions for Class 9 English Moments Chapter 10 The Beggar with answer

MCQ Questions for Class 9 English Moments Chapter 10 : MCQs Class 9 English Moments Chapter 10 The Beggar with Answers of Beehive, Moments, English Language and Literature PDF Free Download prepared here according to the latest CBSE syllabus and NCERT curriculum.

MCQ Questions for Class 9 English Moments Chapter 10

MCQ Questions for Class 9 English Moments Chapter 10 The Beggar with PDF Download

CBSE RBSE and Other State NCERT Syllabus Objective MCQ Questions of Class 9 English Moments Chapter 10 The Beggar with Answers Pdf of Beehive, Moments, English Language and Literature will guide students to do a quick revision for all the concepts present in each chapter and prepare for final exams.

Q1.Who is the author of the lesson `The Beggar’?

(a) Bill Bryson
(b) Anton Chekhov
(c) Zan Gaudiose
(d) 0 Henry

Answer: (b) Anton Chekhov


Q2.How much money Lushkiff was earning as a notary? MCQ Questions for Class 9 English Moments Chapter 10 The Beggar with answer

(a) 25 roubles a month
(b) 35 roubles a month
(c) 45 roubles a month
(d) 20 roubles a month

Answer: (b) 35 roubles a month


Q3.Who used to chop wood for Lushkoff ?

(a) Sergei
(b) Olga
(c) both (a) and (b)
(d) none of the above

Answer: (b) Olga


Q4.What forced Lushkoff to be a beggar?

(a) choir group
(b) his circumstances
(c) his employer
(d) none

Answer: (b) his circumstances


Q5.How much did Lushkoff earn per month working as a notary?

(b) twenty roubles
(d) twenty-five roubles
(c) thirty roubles
(d) thirty-five roubles

Answer: (d) thirty-five roubles


Q6.Which incident became a turning point in Lushkoff’s life? MCQ Questions for Class 9 English Moments Chapter 10 The Beggar with answer

(a) Sergei’s offer to work
(b) Olgy’s help
(c) removal from choir group
(d) None

Answer: (a) Sergei’s offer to work


Q7.Who moved into another house?

(a) Lushkoff
(b) Olga
(c) Sergei
(d) none of the above

Answer: (c) Sergei


Q8.What did Sergei give Lushkoff for chopping wood?

(a) a pound
(b) a dollar
(c) a frank
(d) a rouble

Answer: (d) a rouble


Q9.Why was Lushkoff telling lies to the people?

(a) to seek sympathy
(b) to get alms
(c) to befool them
(d) none

Answer: (b) to get alms


Q10.Who was Olga?

(a) a beggar
(b) Sergei’s cook
(c) an advocate
(d) a wood chopper

Answer: (b) Sergei’s cook


Q11.What was Lushkoff in his earlier life? MCQ Questions for Class 9 English Moments Chapter 10 The Beggar with answer

(a) a village school teacher
(b) a student
(c) a Russian choir singer
(d) none of the above

Answer: (c) a Russian choir singer


Q12.Lushkoff is in the habit of

(a) stealing
(b) telling lies
(c) working hard
(d) making the excuse

Answer: (b) telling lies


Q13.What was the name of the beggar?

(a) Olga
(b) Lushkoff
(c) Sergei
(d) none of the above

Answer: (b) Lushkoff


Q14.Where did Sergei meet Lushkoff after two years? MCQ Questions for Class 9 English Moments Chapter 10 The Beggar with answer

(a) in his house
(b) in his maid’s house
(c) outside a theatre
(d) none

Answer: (c) outside a theatre


Q15.What was Lushkoff doing before begging?

(a) dancing
(b) singing
(c) teaching
(d) none

Answer: (b) singing


Q16.How did Olga help the beggar? MCQ Questions for Class 9 English Moments Chapter 10 The Beggar with answer

(a) by giving him food
(b) giving him medicine
(c) by chopping wood for him
(d) none

Answer: (c) by chopping wood for him


Q17.Why was Lushkoff removed from the choir?

(a) due to his weakness
(b) due to his drunkenness
(c) weak body
(d) poor health

Answer: (b) due to his drunkenness


Q18.Who is the writer of this story?

(a) Anton Chekhov
(b) Bills Cosby
(c) Anne Besant
(d) None

Answer: (a) Anton Chekhov


Q19.Who did not give alms to the beggar? MCQ Questions for Class 9 English Moments Chapter 10 The Beggar with answer

(a) Sergai
(b) People on the road
(c) Sergai’s maidservant
(d) None

Answer: (a) Sergai


Q20.Who made the beggar lead a good life?

(a) Olgy the cook
(b) Sergei
(c) a music teacher
(d) none

Answer: (a) Olgy the cook

MCQ Questions for Class 9 English with Answers Beehive

MCQ Questions for Class 9 English with Answers Beehive Prose

  1. The Fun They Had Class 9 MCQ Questions
  2. The Sound of Music Class 9 MCQ Questions
  3. The Little Girl Class 9 MCQ Questions
  4. A Truly Beautiful Mind Class 9 MCQ Questions
  5. The Snake and the Mirror Class 9 MCQ Questions
  6. My Childhood Class 9 MCQ Questions
  7. Packing Class 9 MCQ Questions
  8. Reach for the Top Class 9 MCQ Questions
  9. The Bond of Love Class 9 MCQ Questions
  10. Kathmandu Class 9 MCQ Questions
  11. If I Were You Class 9 MCQ Questions

MCQ Questions for Class 9 English with Answers Beehive Poems

  1. The Road Not Taken Class 9 MCQ Questions
  2. Wind Class 9 MCQ Questions
  3. Rain on the Roof Class 9 MCQ Questions
  4. The Lake Isle of Innisfree Class 9 MCQ Questions
  5. A Legend of the Northland Class 9 MCQ Questions
  6. No Men are Foreign Class 9 MCQ Questions
  7. The Duck and the Kangaroo Class 9 MCQ Questions
  8. On Killing a Tree Class 9 MCQ Questions
  9. The Snake Trying Class 9 MCQ Questions
  10. A Slumber did my Spirit Seal Class 9 MCQ Questions

MCQ Questions for Class 9 English with Answers Moments

  1. The Lost Child Class 9 MCQ Questions
  2. The Adventures of Toto Class 9 MCQ Questions
  3. Iswaran the Storyteller Class 9 MCQ Questions
  4. In the Kingdom of Fools Class 9 MCQ Questions
  5. The Happy Prince Class 9 MCQ Questions
  6. Weathering the Storm in Ersama Class 9 MCQ Questions
  7. The Last Leaf Class 9 MCQ Questions
  8. A House is not a Home Class 9 MCQ Questions
  9. The Accidental Tourist Class 9 MCQ Questions
  10. The Beggar Class 9 MCQ Questions
Class 8th Maths Class 8th Science Class 8th Social Studies
Class 9th Maths Class 9th Science Class 9th Social Studies
Class 10th Maths Class 10th Science Class 10th Social Studies

Leave a Comment