MCQ Questions for Class 9 English Moments Chapter 8 A House is not a Home with answer

MCQ Questions for Class 9 English Moments Chapter 8 : MCQs Class 9 English Moments Chapter 8 A House is not a Home with Answers of Beehive, Moments, English Language and Literature PDF Free Download prepared here according to the latest CBSE syllabus and NCERT curriculum.

MCQ Questions for Class 9 English Moments Chapter 8

MCQ Questions for Class 9 English Moments Chapter 8 A House is not a Hom with PDF Download

CBSE RBSE and Other State NCERT Syllabus Objective MCQ Questions of Class 9 English Moments Chapter 8 A House is not a Home with Answers Pdf of Beehive, Moments, English Language and Literature will guide students to do a quick revision for all the concepts present in each chapter and prepare for final exams.

Q1.Why did the author cry after the fire?

(a) because of smoke
(b) because he was not able to find his cat
(c) because smoke choked his throat
(d) all

Answer: (b) because he was not able to find his cat


Q2.Who made a collection of money for the author? MCQ Questions for Class 9 English Moments Chapter 8 A House is not a Home with answer

(a) the students in the new high school
(b) the teachers in the old primary school
(c) neighbours
(d) social workers

Answer: (a) the students in the new high school


Q3.On which day did the fire accident take Place? MCQ Questions for Class 9 English Moments Chapter 8 A House is not a Home with answer

(a) Saturday
(b) Sunday
(c) Monday
(d) Tuesday

Answer: (b) Sunday


Q4.Where did the author and his mother spend their night OM- the fire accident?

(a) in the house of grandparents
(b) in the house of neighbours
(c) in the fire brigade building
(d) in the author’s school

Answer: (b) in the house of neighbours.


Q5.How long did it take to blow out the fire?

(a) two hours
(b) three hours
(c) four hours
(d) five hours

Answer: (d) five hours


Q6.Who did the author find missing after the fire accident? MCQ Questions for Class 9 English Moments Chapter 8 A House is not a Home with answer

(a) his dog
(b) his mother
(c) his monkey
(d) his cat

Answer: (d) his cat


Q7.Who caught the author when he rushed after his mother in the burning house?

(a) a policeman
(b) a neighbour
(c) a fireman
(d) a friend

Answer: (c) a fireman


Q8.What was the author did when he saw smoke pouring in through the window?

(a) playing in the courtyard
(b) doing his homework
(c) taking his meal
(d) Watching Television

Answer: (b) doing his homework


Q9.What does the author notice one Sunday afternoon?

(a) smoke pouring in through the ceiling
(b) water pouring in through the ceiling
(c) wind breaking windows
(d) all of the above

Answer: (a) smoke pouring in through the ceiling


Q10.In the begging how does the author fed in the new high school? MCQ Questions for Class 9 English Moments Chapter 8 A House is not a Home with answer

(a) happy
(b) excited
(c) isolated
(d) all of the above

Answer: (c) isolated


Q11.Where did the author’s mother run and why?

(a) to the backyard of their house to save few precious memories
(b) to their neighbours
(c) to the roof
(d) none

Answer: (a) to the backyard of their house to save few precious memories


Q12.Of which age group challengers does the story ‘A House is Not a Home’ reflect?

(a) childhood
(b) teenage
(c) Youthful
(d) old age

Answer: (b) teenage


Q13.Where did the author run when the fire broke out? MCQ Questions for Class 9 English Moments Chapter 8 A House is not a Home with answer

(a) to his neighbour’s house
(b) to his grandparents
(c) on the roof
(d) all

Answer: (a) to his neighbour’s house


Q14.Why did the author run to his neighbour’s house?

(a) to ask for help
(b) to call the fire department
(c) to get water
(d) All

Answer: (b) to call the fire department


Q15.What did the teachers of the old school tell Zan? MCQ Questions for Class 9 English Moments Chapter 8 A House is not a Home with answer

(a) graduall, he will adjust and accept his new school
(b) they will support him
(c) they will help him
(d) none

Answer: (a) graduall, he will adjust and accept his new school


Q16.Who used to wake up the cat?

(a) Zan’s mother
(b) Zan’s aunt
(c) Zan
(d) None

Answer: (c) Zan


Q17.What did Zan notice while doing his homework? MCQ Questions for Class 9 English Moments Chapter 8 A House is not a Home with answer

(a) cat was jumping
(b) cat was sleeping
(c) smoke pouring through the ceiling
(d) None

Answer: (c) smoke pouring through the ceiling


Q18.What was Zan doing when fire broke out?

(a) was playing
(b) was in neighbourer’s house
(c) was sleeping
(d) was doing his homework

Answer: (d) was doing his homework


Q19.Where did the author and his mother have to borrow money?

(a) grandparents
(b) neighbours
(c) bank
(d) private financial institutions

Answer: (a) grandparents


Q20.What did the author borrow from his aunt to go to school?

(a) tennis shoes
(b) bag
(c) uniform
(d) books

Answer: (a) tennis shoes

MCQ Questions for Class 9 English with Answers Beehive

MCQ Questions for Class 9 English with Answers Beehive Prose

  1. The Fun They Had Class 9 MCQ Questions
  2. The Sound of Music Class 9 MCQ Questions
  3. The Little Girl Class 9 MCQ Questions
  4. A Truly Beautiful Mind Class 9 MCQ Questions
  5. The Snake and the Mirror Class 9 MCQ Questions
  6. My Childhood Class 9 MCQ Questions
  7. Packing Class 9 MCQ Questions
  8. Reach for the Top Class 9 MCQ Questions
  9. The Bond of Love Class 9 MCQ Questions
  10. Kathmandu Class 9 MCQ Questions
  11. If I Were You Class 9 MCQ Questions

MCQ Questions for Class 9 English with Answers Beehive Poems

  1. The Road Not Taken Class 9 MCQ Questions
  2. Wind Class 9 MCQ Questions
  3. Rain on the Roof Class 9 MCQ Questions
  4. The Lake Isle of Innisfree Class 9 MCQ Questions
  5. A Legend of the Northland Class 9 MCQ Questions
  6. No Men are Foreign Class 9 MCQ Questions
  7. The Duck and the Kangaroo Class 9 MCQ Questions
  8. On Killing a Tree Class 9 MCQ Questions
  9. The Snake Trying Class 9 MCQ Questions
  10. A Slumber did my Spirit Seal Class 9 MCQ Questions

MCQ Questions for Class 9 English with Answers Moments

  1. The Lost Child Class 9 MCQ Questions
  2. The Adventures of Toto Class 9 MCQ Questions
  3. Iswaran the Storyteller Class 9 MCQ Questions
  4. In the Kingdom of Fools Class 9 MCQ Questions
  5. The Happy Prince Class 9 MCQ Questions
  6. Weathering the Storm in Ersama Class 9 MCQ Questions
  7. The Last Leaf Class 9 MCQ Questions
  8. A House is not a Home Class 9 MCQ Questions
  9. The Accidental Tourist Class 9 MCQ Questions
  10. The Beggar Class 9 MCQ Questions
Class 8th Maths Class 8th Science Class 8th Social Studies
Class 9th Maths Class 9th Science Class 9th Social Studies
Class 10th Maths Class 10th Science Class 10th Social Studies

Leave a Comment