MCQ Questions for Class 9 English Poems Chapter 4 The Lake Isle of Innisfree with answer

MCQ Questions for Class 9 English Poems Chapter 4 : MCQs Class 9 English Chapter 4 The Lake Isle of Innisfree with Answers of Beehive, Moments, English Language and Literature PDF Free Download prepared here according to the latest CBSE syllabus and NCERT curriculum.

MCQ Questions for Class 9 English Poems Chapter 4

MCQ Questions for Class 9 English Poems Chapter 4 The Lake Isle of Innisfree with PDF Download

CBSE RBSE and Other State NCERT Syllabus Objective MCQ Questions of Class 9 English Poems Chapter 4 The Lake Isle of Innisfree with Answers Pdf of Beehive, Moments, English Language and Literature will guide students to do a quick revision for all the concepts present in each chapter and prepare for final exams.

Q1.What does the poet hear night and day in the core of his heart?

(a) The sound of the lake water lapping against the shore of Innisfree.
(b) The cries of his children telling him to come back home.
(c) The cries of his countrymen to fight for his country
(d) The cries of birds and animals to come and live with them in the forest.

Answer: (a) The sound of the lake water lapping against the shore of Innisfree.


Q2.What beautiful sight will he get to see there?

(a) The glimmer of midnight stars.
(b) The linnets flying about in the evening.
(c) The purple glow of the noon.
(d) All the above.

Answer: (d) All the above.


Q3.What does the poet hope to get there?

(a) Peace.
(b) Wealth.
(c) Friends.
(d) Name and fame.

Answer: (a) Peace.


Q4.Where does the poet want to go?

(a) To London.
(b) To Paris.
(c) To Innisfree.
(d) To Switzerland.

Answer: (c) To Innisfree.


Q5.Name the poet of The Lake Isle of Innisfree’.

(a) James Kirkup.
(b) Robert Frost.
(c) W.B. Yeats.
(d) Phoebe Cary.

Answer: (c) W.B. Yeats.


Q6.What does the poet hear at Innisfree Island?

(a) the sound of raindrops
(b) the noise of the wind
(c) the lapping low sounds of the
(d) none of these three options lake water

Answer: (c) the lapping low sounds of the lake water


Q7.What does the poet see in Innisfree land?

(a) glimmering midnight
(b) purple noon
(c) the evening full of linnet’s wings
(d) all the options are correct

Answer: (d) all the options are correct


Q8.Where will the poet have peace?

(a) in his home
(b) in heaven
(c) in Innisfree land
(d) in a lake

Answer: (c) in Innisfree land


Q9.What thing will the poet not do on the Innisfree land?

(a) build a restaurant
(b) build a small cabin
(c) plant nine bean rows
(d) build a hive for the honeybee

Answer: (a) build a restaurant


Q10.What kind of land is Innisfree?

(a) stormy and dusty
(b) peaceful and loving
(c) very hot and humid
(d) unfit for human habitation

Answer: (b) peaceful and loving


Q11.Lake water lapping with low sounds’what image do these words draw in the mind?

(a) flowing stream
(b) sound of flowing stream
(c) low soft sound of lake’s water washing the shore
(d) none

Answer: (c) low soft sound of lake’s water washing the shore


Q12.What sounds does the poet hear even when he is away from Innisfree?

(a) sounds of cars
(b) noise of the city
(c) sound of lake water
(d) All

Answer: (c) sound of lake water


Q13.What sounds does Yeats yearned to hear?

(a) sound of bees
(b) aeroplanes
(c) automobiles
(d) mobile phones

Answer: (a) sound of bees


Q14.What kind of sounds did the poet hear at Innisfree?

(a) horrible
(b) noise
(c) pleasing, buzzing music like sounds of bees
(d) none

Answer: (c) pleasing, buzzing music like sounds of bees


Q15.Name the plants the poet wanted to grow at Innisfree?

(a) gulmohar tree
(b) pine tree
(c) bean plant
(d) apple trees

Answer:(c) bean plant


Q16.What did the poet want to create for honeybees?

(a) trees
(b) hives
(c) flowers
(d) none

Answer:(b) hives


Q17.How many lines are there in this poem?

(a) 14 lines
(b) 10 lines
(c) 8 lines
(d) 12 lines

Answer: (d) 12 lines


Q18.Which place does the poet want to visit?

(a) the lake
(b) the mountains
(c) the beach
(d) a place of natural beauty-Innisfree Island where he spent his childhood

Answer: (d) a place of natural beauty-Innisfree Island where he spent his childhood


Q19.What kind of scene is there at night at Innisfree?

(a) dark
(b) gloomy
(c) charming,and glimmering
(d) none

Answer: (c) charming,and glimmering

MCQ Questions for Class 9 English with Answers Beehive

MCQ Questions for Class 9 English with Answers Beehive Prose

  1. The Fun They Had Class 9 MCQ Questions
  2. The Sound of Music Class 9 MCQ Questions
  3. The Little Girl Class 9 MCQ Questions
  4. A Truly Beautiful Mind Class 9 MCQ Questions
  5. The Snake and the Mirror Class 9 MCQ Questions
  6. My Childhood Class 9 MCQ Questions
  7. Packing Class 9 MCQ Questions
  8. Reach for the Top Class 9 MCQ Questions
  9. The Bond of Love Class 9 MCQ Questions
  10. Kathmandu Class 9 MCQ Questions
  11. If I Were You Class 9 MCQ Questions

MCQ Questions for Class 9 English with Answers Beehive Poems

  1. The Road Not Taken Class 9 MCQ Questions
  2. Wind Class 9 MCQ Questions
  3. Rain on the Roof Class 9 MCQ Questions
  4. The Lake Isle of Innisfree Class 9 MCQ Questions
  5. A Legend of the Northland Class 9 MCQ Questions
  6. No Men are Foreign Class 9 MCQ Questions
  7. The Duck and the Kangaroo Class 9 MCQ Questions
  8. On Killing a Tree Class 9 MCQ Questions
  9. The Snake Trying Class 9 MCQ Questions
  10. A Slumber did my Spirit Seal Class 9 MCQ Questions

MCQ Questions for Class 9 English with Answers Moments

  1. The Lost Child Class 9 MCQ Questions
  2. The Adventures of Toto Class 9 MCQ Questions
  3. Iswaran the Storyteller Class 9 MCQ Questions
  4. In the Kingdom of Fools Class 9 MCQ Questions
  5. The Happy Prince Class 9 MCQ Questions
  6. Weathering the Storm in Ersama Class 9 MCQ Questions
  7. The Last Leaf Class 9 MCQ Questions
  8. A House is not a Home Class 9 MCQ Questions
  9. The Accidental Tourist Class 9 MCQ Questions
  10. The Beggar Class 9 MCQ Questions
Class 8th Maths Class 8th Science Class 8th Social Studies
Class 9th Maths Class 9th Science Class 9th Social Studies
Class 10th Maths Class 10th Science Class 10th Social Studies
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro
Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

I Have Disabled the AdBlock Reload Now